Opvulling_boven

THEATER, TONEEL & TAAL ACTIVITEIT

Pinokkio14

THEATER MAKEN MET KINDEREN
‘In je fantasie kan alles…’ Theater gaat over mensen en hoe zij zich staande houden in een steeds veranderende wereld. De wereld krijgt betekenis door taal, spel, zang en dans en door actief hiermee bezig te zijn leer je de wereld en de mensen beter te begrijpen. En soms kan je de wereld naar je hand zetten door de meest fantastische oplossingen te bedenken of hardop te dromen…. De wereld wordt spelenderwijs een stukje groter.
De spelers van het Theatercollectief ervaren dat kinderen een rijke bron bezitten aan verbeeldingskracht . En kinderen kunnen als geen ander vertellen hoe zij hun wereld zien en beleven en welke fantasierijke oplossingen zij hebben voor hun dagelijkse problemen.
De spelers van het Theatercollectief maken gebruik van deze rijke bronnen en maken samen met de kinderen een verhaal, waarbij  een oorspronkelijk verhaal uitgangspunt is, maar de inbreng van de kinderen  leidend.
Kinderen leren door theater te maken creatief vormgeven en gebruik maken van decor, licht en geluid; zij krijgen inzicht in theatrale mogelijkheden; leren improviseren; worden bewust van verschillende emoties; leven  zich in andere rollen in; werken samen en leren reflecteren op hun eigen inbreng en die van andere kinderen. Kortom zij krijgen bouwstenen aangeleverd om hun wereld beter te begrijpen en vorm te geven.

DE SPELERS VAN HET THEATERCOLLECTIEF
Jan Roeland en Niek Molkenboer zijn ervaren en bevlogen theatermakers en hebben al heel lang samen kindertheater gemaakt. De andere spelers van het collectief die betrokken zijn  hebben ervaring met groepen kinderen en hebben een pedagogisch - didactische achtergrond.

Theatercollectief Hoeksche Waard organiseert in samenwerking met Cultuurhuis Lud!ek:


⦁    POPPENVOORSTELLINGEN
Het Poppentheater Lud!ek is een initiatief van Jan Roeland en Niek Molkenboer.
De thuisbasis is het minitheater Lud!ek in Strijen  waar zij u kunnen ontvangen voor  poppenvoorstellingen voor jong en ouder
Ook brengen zij voorstellingen op verzoek, zowel in Lud!ek als met hun reizend theater op uw locatie.
Max aantal kinderen +begeleiding in het Minitheater, ‘Theater aan de Kaai’: 60
Max aantal kinderen op locatie: 30
Tijdstip: in overleg
Prijzen: in overleg:
Info:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

⦁    WORKSHOP ‘POPPENFEEST’
Poppenspeler Jan Roeland biedt een workshop aan op locatie voor kinderen vanaf 4 jaar. In de workshop wordt met eenvoudige materialen een poppenfestijn gemaakt, waarna de kinderen samen een verhaal uitspelen in de poppenkast, maar ook ervoor!
Max aantal kinderen: 15.
Tijdstip: in overleg
Prijs: in overleg
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

⦁    THEATERVOORSTELLINGEN IN MINITHEATER LUD!EK
Theatercollectief Hoeksche Waard brengt op verzoek in een besloten voorstelling:
⦁    de familievoorstelling van 2018: Pinokkio, ‘De avonturen van een deugniet ’en
⦁    de familievoorstelling van 2019 : ‘De gelaarsde katten’
Max aantal kinderen +begeleiding in het Minitheater, ‘Theater aan de Kaai’: 60
Tijdstip: in overleg
Prijzen: in overleg:
Info:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info over de voorstellingen: www.theatercollectief .nl

ludiek-logo-zonder-tekst

INFO Cultuurhuis Lud!ek
Lud!ek is een kleinschalig cultuurhuis met o.a. een galerie, workshopruimte, vergaderruimte  en een theater. Het theater biedt plaats aan max 50 personen/ 60 kinderen met begeleiders. De ruimte is geschikt voor kleine, intieme voorstellingen zoals: toneel, muziek, poppentheater, verhalen en voordrachten.


Locatie: Molenstraat 16. Minitheater: Jaagpad 7, Strijen.
www.ludiek.nl; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.