Opvulling_boven

gezelschap-thumb

GEZELSCHAP

HET THEATERCOLLECTIEF?

Het Theatercollectief bestaat sinds 2002. De groep werd destijds opgericht omdat er, naast de bestaande toneelverenigingen, behoefte bleek te zijn aan een manier van theater maken die anders was voor de Hoeksche Waard. Het Theatercollectief bestaat in feite uit een ‘kaartenbak’ van mensen die op welke manier dan ook interesse hebben om met theater bezig te zijn. Zo zijn er naast (amateur)toneelspelers ook scenarioschrijvers, licht- en geluidstechnici en kostuum- en decorontwerpers actief binnen het collectief.

Het Theatercollectief staat voor vernieuwing en probeert ieder jaar haar grenzen binnen het theater maken te verleggen. Bij vernieuwing hoort, in de visie van het collectief, het integreren en samenwerken met andere kunstdisciplines in een theatervoorstelling, zoals: muziek, fotografie, zang, film en literatuur. Keer op keer zoekt het Theatercollectief hierbij de verdieping, in de optiek van het collectief zijn uitdagingen er om te worden aangegaan zoals bijvoorbeeld het bewust de samenwerking zoeken met jongeren. Ook het schrijven of het bewerken van een bestaand stuk hoort bij deze activiteiten. Theater maken is immers ook een stempel drukken op hetgeen waar je als groep voor staat met als doel dit over te brengen naar het publiek en hierbij zowel jong als oud te enthousiasmeren.

Pinokkio17

 

Wat het Theatercollectief bijzonder maakt binnen de Hoeksche Waard is dat de groep met elkaar beslist wat voor soort voorstelling er gemaakt wordt. Soms zal dat een bestaand stuk zijn, maar vaak wordt een bestaande tekst aangepast tot een productie die geschikt is voor de groep.

In de afgelopen jaren zijn er zelfs diverse toneelteksten volledig door de leden zelf bedacht en geschreven en met succes opgevoerd zoals ‘De Ramp’, ‘Emiel M.’ en ‘Overleven’.

Originaliteit en vernieuwing zijn twee aspecten die in dit proces steeds nauwlettend in de gaten gehouden worden. Met deze doelstellingen is de kwaliteit van de producties de afgelopen jaren flink gestegen.

 VOLG ONS!

FACEBOOK / TWITTER / YOUTUBE

social facebook box blue 64social twitter box blue 64youtube

REGIE

Jan Roeland en anderen.

 

SPELERS

Mike Bloemen /  Joyce Bosua / Bianca van Brummen / Dominique van Dongen / Luc van Dongen / Noah van Dongen / Wiggert van Dorp / Paulien Jongkoen-Bredius / Chantal Jongman / Jantine Koudijzer /  Lenie Molendijk / Aart den Ouden / Jannie den Ouden /  Renée Roeland / Hans Stoutjesdijk / Elbert Velleman / Tamara / Tineke Van Zalinge

 

PRODUCTIE TEAM

Theatercollectief Hoeksche Waard.
Per productie wisselend.

 

ARTISTIEK TEAM

Theatercollectief Hoeksche Waard.

 

BESTUUR

Jan Windey / Henk Beekman.