Opvulling_boven

kattemp1

DE GELAARSDE KATTEN

DE GELAARSDE KATTEN

Een familievoorstelling voor grote en kleine mensen vanaf zes jaar.

HET VERHAAL
Wat moet de arme molenaarszoon Jakkes met de kat Minet en haar kattendochters Snoezz&Poezz aan? Jakkes staat er ineens helemaal alleen voor. Zijn vader is dood, zijn broers hebben zijn moeder Nannie uit huis verjaagd en hij zelf moet ook vertrekken. Jakkes krijgt uit de erfenis van vader alleen maar de katten. Dat schiet niet op! Moeder Nannie geeft hem wat geld en goede raad: ‘doe je niet anders voor dan wie je bent, wees altijd jezelf…’.
Maar dan zal Jakkes ontdekken dat het om heel bijzondere katten gaat. ‘Vanaf nu wordt alles beter! Je zult van ons geen spijt krijgen…vertrouw ons’, zegt Minet. Jakkes schrikt zich een hoedje. De katten kunnen praten!  Minet en haar dochters beramen een Masterplan. Ze laten de koning geloven dat Jakkes de rijke Markies van Carabas is. Maar Jakkes twijfelt , hij denkt aan de goede raad van moeder Nannie…wees altijd jezelf!
Maar Prinses Isabelle weet wel beter. Zij weet wel wie de Markies werkelijk is. Zij heeft Jakkes al eerder ontmoet en is stapelverliefd op hem en Jakkes op Isabelle. Isabelle’s vader, koning Constantijn wil dat ze met een rijke man trouwt. De schatkist is leeg namelijk en die moet nodig worden opgevuld. Koningin Constantine wil dat Isabelle uit liefde trouwt. Isabelle zit niet te wachten op zo’n rijke ‘flapper’, ze wil Jakkes. Wat een gedoe. Gaan Jakkes en Isabelle elkaar krijgen…?
Ondertussen jaagt Maud, de stiefmoeder van Hannibal de kinderworstjeseter samen met de Schotse rode kater Mack op de Prinses. Hannibal wil namelijk prinsessenworstjes voor zijn verjaardag. Ze vangen Isabelle, maar ook Minet’s dochters Snoezz&Poezz worden gevangen. Hannibal lust namelijk ook wel een paar sappige kattenbilletjes voor zijn verjaardag. Minet, Balthazar en Jakkes gaan op weg om ze redden, Minet verzint een slimme list  en dan volgt er een spannende ontknoping…
En als in ieder sprookje leefden ze nog lang en gelukkig
Mrrrauwwwwww

De gelaarsde katten van het Theatercollectief Hoeksche Waard is een vrije bewerking van het aloude verhaal van ‘De gelaarsde Kat’ van Charles Perrault. Hij publiceerde  in 1697 een sprookjesverhalen bundel, beter bekend als ‘De sprookjes van Moeder de Gans’. Deze bundel werd in die tijd wijd verspreid in heel Europa en is het begin van het ontstaan van het begrip sprookje. De sprookjes uit de bundel zijn door Perrault bewerkte oude volksverhalen. Hij plaatste het verhaal van Minet, de gelaarsde Kat, in het decor van het hof van Lodewijk de 14e. Laarzen, voorname hoeden en schitterende jassen waren de symbolen die het onderscheid tussen volk en hof scherp aangaven. Wilde je iets betekenen aan het hof dan moest je je ernaar kleden. Perrault prikt daar doorheen door de arme molenaarszoon de moraal mee te geven: doe je niet anders voor dan wie je bent…wees jezelf. Er is meer aan een mens te beleven dan uiterlijke schijn, hebzucht en nepvertoningen. Een thema dat in de huidige tijd zeker nog actueel is.
 
Regie: Jan Roeland
Regieassistentie: Martijn Kramp
Tekst: Tineke van Zalinge
Decor en vormgeving: Jan Roeland en Martijn Kramp.
Kostuums: Martijn Kramp
Muziek: Jantine Koudijzer en Aart den Ouden.

 

Entree : 7,50 Euro

 

WAAR EN WANNEER?

 

Woensdag 1 mei 2019    19:30 uur
Donderdag 2 mei 2019 19:30 uur
Vrijdag 3 mei 2019 19:30 uur
Zaterdag 4 mei 2019 15:00 uur
Zondag 5 mei 2019 15:00 uur

 

Reserveren kan HIER!


LOCATIE


Gelegenheidstheater “De Swaensvoet”, Marktveld 9, 3264 AL Nieuw-Beijerland.
Zie routebeschrijving.

 

 VOLG ONS!

FACEBOOK / TWITTER / YOUTUBE

social facebook box blue 64social twitter box blue 64youtube

BLIJF OP DE HOOGTE MET DE NIEUWSBRIEF VAN HET COLLECTIEF!

 

Uw e-mail*


PROGRAMMA 2019

 1 t/m 5 mei 2019

De Gelaarsde Katten

(leeftijd vanaf 6 jaar)

DeGelaarsdeKatten flyerA5

 

DeGelaarsdeKatten flyerA52