Opvulling_boven

reserveer3

VOORSTELLINGEN

OP DE BODEM

HET VERHAAL
In een achterstandswijk van een hedendaagse grote stad staat pension "De Huiskamer". Alle bewoners zitten OP DE BODEM en zijn beland aan de rauwe zelfkant van de stad. Ieder heeft zijn eigen verhaal hoe dat zo gekomen is. Allemaal zijn ze bezig hun kop boven water te houden. Overleven moet je! Menselijke warmte en hulp is schaars. Wantrouwen, onmacht en onverschilligheid ruimschoots voor handen. De lontjes kort. De eenzaamheid groot. Hoop op een uitweg lijkt er niet te zijn.
Dan verschijnt er een nieuwe gast en met haar laten de bewoners een sprankje hoop en uitzicht toe. Mede hierdoor gebeuren er dramatische dingen in het pension. De gevolgen zijn groot….

Maksim Gorki schreef OP DE BODEM in 1902. De thematiek is onverminderd van kracht in de huidige tijd. Het Theatercollectief heeft het stuk in een actueel jasje gestoken. Mis deze indrukwekkende voorstelling niet!

IS SUCCES HET MODERNE GELUK?
Je moet het tegenwoordig goed voor mekaar hebben en vooral gelukkig worden. Iemand die geen succes heeft en er geen succes van weet te maken heet al snel een loser.
Ach, wat is geluk eigenlijk waar we zo naar op zoek zijn?  Het leven blijkt vooral een riskante onderneming. De situatie kan zomaar veranderen, ten gunste…ten ongunste. Zekerheden die mensen zorgvuldig opbouwen, vallen door omstandigheden als dominostenen om.  Werk kwijt, schulden, ziekte, scheiding, geweld, bedrog… Het is dan vet ploeteren om er wat van te maken!
Geluk kan zomaar tussen de vingers doorglippen en dan sta je met lege handen…alleen. Ben je dan een loser, een pechvogel …?
Wat is een mens waard als het slecht met hem gaat. Kan het jou gebeuren? Wat doe je dan. Wat doet de ander…

VIDEOS

FOTOGALERIJ

 VOLG ONS!

FACEBOOK / TWITTER / YOUTUBE

social facebook box blue 64social twitter box blue 64youtube

Poster OPDEBODEM

 

CAST en CREW

 

Mike Bloemen / Joyce Bosua / Bianca van Brummen  / Chantal Jongman / Jantine Koudijzer / Eltjo Kuut  / Jannie den Ouden / Marja Kap / Renée Roeland  / Arco Stolk / Hans Stoutjesdijk / Tineke van Zalinge / Tamara.

 

regie Jan Roeland
  Gerard Laurens
productieleiding Tamara
tekst Maksim Gorki
bewerking
Tineke van Zalinge
muziek Jantine Koudijzer
decor Martijn J. Kramp
kostuum Martijn J. Kramp
kap en grime Arco Bruinenberg
techniek Erik van Langelaar
videodecor Lex van der Schans
publiciteit Mike Bloemen
catering en theater  
Gelegenheidstheater 'De Swaensvoet'
overig
Jos de Jong
  Marianne ter Horst
Lenie Molendijk