Opvulling_boven

1thumb

VOORSTELLINGEN

DRIESTUIVERSOPERA


De wereld van de 'zelfkant', een vruchtbare bodem voor absurditeiten. Bertolt Brecht situeerde zijn Driestuiversopera in de wijk Soho. Bedelaars, criminelen, prostituees en oplichters dagelijks in de weer te overleven.
Mackie Messer, een nietsontziende schelm, bevreesd en bemind, droomt van een rol in het zakenleven. Om die droom te verwezenlijken probeert hij via juffrouw Polly Peachum samenwerking te organiseren met haar vader, de bedelaarskoning. Een huwelijk lijkt nodig, daarmee andere liefdes tot jaloersheid brengend. Eén van die liefdes, Lucy de dochter van Mackie’s vriend de corrupte commissaris Brown, verzet zich op geraffineerde wijze. Een strijd waarin geld, corruptie, overleven en moraal de ingrediënten zijn. Pijnlijk en scherp neergezet ‘in feite is er weinig veranderd.’

10 JAAR THEATERCOLLECTIEF

Het Theatercollectief speelt in oktober 2012 een multidisciplinaire theatervoorstelling op een unieke locatie (het Trekkerstation op de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen) dat een nieuw decennium vol avonturen zal inluiden. Het muziektheaterspektakel van Bertolt Brecht de Driestuiversopera wordt verlevendigd met tweeëntwintig onvergetelijke liederen van Kurt Weill, gezongen door een groot gelegenheidskoor. Daarnaast maken 23 dansers, van Dans- en Theaterschool Balance’th, deel uit van de cast. De muziek wordt special voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd. Wat deze productie bijzonder maakt is dat alles mooier, beter en grootser is dan ooit tevoren. Het Theatercollectief zet de Hoeksche Waard letterlijk en figuurlijk op zijn kop.
Hoewel het stuk van oorsprong een serieuze en maatschappijkritische ondertoon heeft, is er ook volop ruimte voor een brede lach.

DE LOCATIE

De voormalige aardappelschuur, het Trekkerstation, is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een theater met 250 zitplaatsen, een heuse foyer en een zeer verrassende toneelvloer. Tijdens deze prachtige voorstelling komt het publiek ogen tekort. Alleen al de rit naar deze eeuwenoude locatie brengt u terug in de tijd.
 
TRAILER
 

 

FOTOGALERIJ

flyerdriestuiversklein

 

CAST en CREW

 

Mirte van Baarle / Arco Bruinenberg / Bianca van Brummen / Christian van Dijk / Dion Hulsman / Chantal Jongman / Lenie Molendijk / Niek Molkenboer / Renée Roeland / Hans Stoutjesdijk / Janet Verkerk / Tamara

 

regie   Martijn J. Kramp
productieleiding     
Corry Haasdijk
regie-assistentie Anne Pors
dramaturgie Jan Roeland
tekst Bertolt Brecht

originele muziek

Kurt Weill

muzikale leiding

Marian Meeusen

muziek Lex van der Schans
choreografie Monique Biesheuvel
scenografie Martijn J. Kramp

kostuumatelier

 

 

  

Hannah van Baars

Karlijn van der Kolk

Tineke van Zalinge

Lianne Vermeulen

grimeontwerp

 

Arco Bruinenberg Raymond Kalkman

grimeurs

 

 

 

 

Raymond Kalkman

Sylvia van der Schans

Patricia van Buren

Marike Krijtenberg

Milou Kraayenbrink

kleedster
Karlijn van der Kolk
pruikontwerp Antoinette Visser

pruikassistenten

 

 

Anke Brands

Diana Pegels

Jasmijn de Leeuw

fotograaf
André van der Schans
videoregistratie
Aat Meijborg

techniek  

 

 

Cor Blok

Martijn J. Kramp

Lex van der Schans

publiciteit 

 

 

Corry Haasdijk

René Krabbe

Tamara

catering

 

Gelegenheidstheater

'De Swaensvoet'