Opvulling_boven

Reserveerleer

VOORSTELLINGEN

LEER vs LEER

HET VERHAAL
De oude  Leer is  de alleen heersende CEO van een internationaal concern in leer en lederwaren. Zijn drie dochters, Gonnie, Megan en Delia werken mee in het bedrijf. Leer is oud, hij is niet meer scherp en mist de nodige ontwikkelingen in het bedrijf. Hij loopt in de weg, oordelen zijn dochters en zijn adviseur Roberta Kent. Daarbij is de  online concurrentie van de webshops en het concurrerende Franse bedrijf Louise France moordend. De situatie is ernstig. Tijd voor een beslissing. De drie dochters zetten een strategie uit om Leer uit te schakelen.
Onverwacht  deelt Leer zijn drie dochters mee dat hij zijn bedrijf op  wil splitsen in drie delen. Wie  welk deel krijgt speelt Leer, gebruikmakend van zijn machtspositie, genadeloos en vilein uit. De drie dochters  kunnen ieder een deel krijgen  in ruil voor hun verklaring van liefde en dankbaarheid jegens hun vader.  Gonnie en Megan gaan de wedstrijd aan . Delia, de jongste dochter, weigert hieraan mee te doen. De gevolgen zijn ingrijpend voor alles en iedereen.

EEN GEDROOMDE ROL
Het personage Lear is met  o.a. Hamlet en Richard de derde de gedroomde rol voor acteurs. Voor Hans Stoutjesdijk dan ook een enorme uitdaging om Leer leven in te blazen. Wisselende stemmingen, angst, woede en verlangens van Leer wisselen elkaar in hoog tempo af. De ‘hersenschimmen van Leer’ die hem voortdurend achtervolgen en wijzen op de donkere kanten van zijn leven, maken het hem niet gemakkelijk. Zodra Leer op het toneel komt, zijn zijn  kwelgeesten er ook en gooien ook nog eens het toneel om !!

SHAKESPEARE
‘De hel is leeg, alle duivels zijn hier’, is een beroemde uitspraak van Shakespeare. Niets menselijks is hem vreemd en alle duivelstoejagers komen in zijn stukken voor. Zijn observaties van mensen en wat er tussen mensen  afspeelt zijn scherp en gelaagd. Hij vertelt het verhaal redelijk objectief en zonder al teveel moraal.  Oordelen en moraliseren over personages en situaties  laat hij vooral aan het publiek over. Dat  maakt o.a. dat zijn stukken nog steeds speelbaar zijn.
Maar altijd staat in zijn stukken een figuur centraal waar je eerst van houdt en waar je  later een pesthekel aan krijgt of totaal niet begrijpt… of omgekeerd. En dat is met onze Leer en zijn dochters ook het geval. Aan u de keuze!

 

TRAILER

FOTOGALERIJ

 VOLG ONS!

FACEBOOK / TWITTER / YOUTUBE

social facebook box blue 64social twitter box blue 64youtube

Poster(web)

 

CAST en CREW

 

Mike Bloemen / Joyce Bosua / Bianca van Brummen  / Wiggert van Dorp / Chantal Jongman / Jantine Koudijzer / Jannie den Ouden / Marja Kap / Lenie Molendijk / Renée Roeland  / Hans Stoutjesdijk / Tineke van Zalinge / Tamara.

 

regie Jan Roeland
regieassistentie Chantal Jongman
productieleiding Jannie den Ouden
bewerking
Tineke Van Zalinge
muziek Lex van der Schans
decor Jan Roeland
decorbouw
Iedereen
kostuum Martijn J. Kramp
kap en grimeontwerp Martijn J. Kramp
techniek Erik van Langelaar
  Jos de Jong
  Chris van Dijk
videodecor Martijn J. Kramp
publiciteit Mike Bloemen
  Joyce Bosua
posterontwerp
Lex van der Schans
financiën
Marianne ter Horst
  Lenie Molendijk
catering en theater  

Gelegenheidstheater

  'De Swaensvoet'

reserveringen Tamara
Marianne ter Horst