Opvulling_boven

IMG 2104

 

VOORSTELLINGEN

ONDERHUIDS: MEASURE FOR MEASURE

 
Hertogin Vincentia heeft al feestend Wenen met zachte hand bestuurd en nu is de moraal ver te zoeken. Ze voelt zich gedwongen daar verandering in te brengen, maar wil niet zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het aanhalen van de teugels. Ze stelt een plaatsvervangster in, Angela, die met strakke hand het bestuur overneemt. Die herstelt oude wetten in ere, sluit bordelen en arresteert overtreders van de zedenwetten en geniet met volle teugen van haar macht. Maar zelf neemt ze het niet zo nauw met de regels.
Letterlijk iedereen blijkt tegengestelde belangen te hebben, niemand komt ongeschonden uit de strijd. U ziet hoe Shakespeare al 400 jaar geleden Dominique Strauss Kahn en Berlusconi op de hak nam en en passant ook uitbuiting en discriminatie aan de kaak stelde.

De karakters in ‘Onderhuids: Measure for Measure’ zijn niet eenduidig, maar hebben
allemaal meer kanten en meer lagen. Het is verrassend dat de manier waarop Shakespeare 400 jaar geleden macht en lust wist neer te zetten nog steeds niets aan actualiteit heeft ingeboet. Het Theatercollectief maakt het stuk toegankelijk en hedendaags zonder het oorspronkelijke karakter verloren te laten gaan. Met prachtige teksten, minimaal decor en fantastische kostuums weet het Theatercollectief een hedendaagse Shakespeare neer te zetten, vol humor en venijn. Het publiek betreedt in meerdere opzichten een circus waar het humoristische spektakel zich ontvouwt.
 

FOTOGALERIJ

ONDERHUIDS

 

CAST en CREW

 

Mirte van Baarle / Mike Bloemen / Marianne Bood / Joyce Bosua / Bianca van Brummen / Dion Hulsman / Chantal Jongman / Marian Meeusen / Lenie Molendijk / Lenie Ozephius / Jannie den Ouden / Anneke Schelling / Hans Stoutjesdijk / Tineke van Zalinge / Tamara

 

regie Martijn J. Kramp
regieassistent Marianne Bood
dramaturgie Jan Roeland
productieleiding Tamara
Janneke Bulling
tekst William Shakespeare
bewerking
Chantal Jongman
  Martijn J. Kramp
Tamara
muziek Lex van der Schans
decor Theatercollectief
kostuum Martijn J. Kramp
kostuummaak
Hannah van Baars
  Joyce Bosua
Jannie den Ouden
Lenie Ozephius
Anneke Schelling
Tineke van Zalinge
rekwisieten Marja van der Pligt
kap en grime Arco Bruinenberg
grimeurs Patricia van Buren
  Milou Kraayenbrink
Kimberly van der Mede
Nienke Spruit
techniek Christian van Dijk
  Lex van der Schans
videodecor Martijn J. Kramp
publiciteit Mike Bloemen
  Tamara
fotograaf Frank Deurloo
catering en theater  
Gelegenheidstheater 'De Swaensvoet'