Opvulling_boven

IMG 2125

VOORSTELLINGEN

Revisor


'Als die revisor vraagt hoe het hier toegaat...!! Wij hebben een PLAN VAN AANPAK voor ALLE KNELPUNTEN. ALLES is TRANSPARANT en ONDER CONTROLE. DAT gaan jullie zeggen en NIETS ANDERS!' roept Anton van der Burg, burgemeester van Kolderveen, uit.

Wat een chaos!
De vuilnisophaaldienst staakt, hangsenioren voor de Gouden Leeuw bezorgen overlast, de politie is onderbemand en burgemeester en college zijn met allerlei dubieuze nevenzaken bezig . En dat is lang nog niet alles!

Er komt een Revisor...
Op de dag dat het project ' Het Veen verbonden' Europese subsidie krijgt en het college van Kolderveen dit feestelijk viert, komt er een bericht: een revisor uit Brussel wordt verwacht!
Komt deze controleur soms de Europese subsidie voor het project uitpluizen en de boeken controleren?

Paniek!!
Iedereen is in rep en roer, want er speelt nogal wat achter de schermen en in de achterkamertjes van dit dorp. Iedereen heeft zijn subsidiegraantje meegepikt...en niet altijd even 'transparant'. De burgemeester, die de boter torenhoog op het hoofd heeft, verliest gaandeweg de controle en iedereen is alleen nog maar bezig om de eigen belangen veilig te stellen.
Voor activist Rebel van de Protest Actie Partij een uitgelezen moment om een tegengeluid te laten horen en het dubieuze college het vuur aan de schenen te leggen.
Wat zal de Revisor merken van al die chaos? '

Het theatercollectief speelt in 2018 'De Revisor'
De 16-koppige cast van het Theatercollectief speelt met lef, humor en enthousiasme 'De Revisor' naar het gelijknamige verhaal van de Russische toneelschrijver Gogol .
Gogol schreef de komedie in 1835 en nog steeds zijn de thema's en de humor in het stuk actueel en prikkelend. Centrale thema is hoe ver mensen kunnen gaan in het veilig stellen van hun eigen belangen ten koste van het gemeenschapsbelang.
Kijkend naar een samenleving waarin fraude, graaien en wantrouwen in politiek en bestuur aan de orde van de dag lijken, gaf regisseur Jan Roeland genoeg reden om dit verhaal in een hedendaags jasje te steken en opnieuw te vertellen.
Tineke van Zalinge nam de tekstbewerking voor haar rekening en heeft er een hedendaagse komische satire van gemaakt.
Martijn Kramp zorgt weer voor een fantastisch kostuum- en decorbeeld.

FOTOGALERIJ

 VOLG ONS!

FACEBOOK / TWITTER / YOUTUBE

social facebook box blue 64social twitter box blue 64youtube

REVISOR 2flyer

 

CAST en CREW

 

Mike Bloemen /  Joyce Bosua / Bianca van Brummen  / Dominique van Dongen / Luc van Dongen / Noah van Dongen / Wiggert van Dorp / Paulien Jongkoen-Bredius / Chantal Jongman / Jantine Koudijzer / Aart den Ouden / Jannie den Ouden /  Lenie Molendijk / Hans Stoutjesdijk / Elbert Velleman / Tamara

 

regie Jan Roeland
productieleiding Tineke van Zalinge
  Tamara
bewerking
Tineke Van Zalinge
muziek Jantine Koudijzer
  Aart den Ouden
decorontwerp Jan Roeland
  Martijn J. Kramp
decorbouw
Iedereen
kostuum Martijn J. Kramp
kap en grimeontwerp Martijn J. Kramp
techniek Dion Hulsman
videodecor Lex van der Schans
publiciteit Mike Bloemen
  Tamara
posterontwerp
Koen van den Broek
  Martijn J. Kramp
financiën
Marianne ter Horst
  Lenie Molendijk
catering en theater  

Gelegenheidstheater

'De Swaensvoet'

reserveringen Marianne ter Horst