top of page

Collectief
Op maat

THEATER MAKEN MET KINDEREN
‘In je fantasie kan alles…’ Theater gaat over mensen en hoe zij zich staande houden in een steeds veranderende wereld. De wereld krijgt betekenis door taal, spel, zang en dans en door actief hiermee bezig te zijn leer je de wereld en de mensen beter te begrijpen. En soms kan je de wereld naar je hand zetten door de meest fantastische oplossingen te bedenken of hardop te dromen…. De wereld wordt spelenderwijs een stukje groter.

Theateractiviteiten met kinderen
De spelers van het Theatercollectief ervaren dat kinderen een rijke bron bezitten aan verbeeldingskracht . En kinderen kunnen als geen ander vertellen hoe zij hun wereld zien en beleven en welke fantasierijke oplossingen zij hebben voor hun dagelijkse problemen.
De spelers van het Theatercollectief maken gebruik van deze rijke bronnen en maken samen met de kinderen een verhaal, waarbij  een oorspronkelijk verhaal uitgangspunt is, maar de inbreng van de kinderen  leidend.
Kinderen leren door theater te maken creatief vormgeven en gebruik maken van decor, licht en geluid; zij krijgen inzicht in theatrale mogelijkheden; leren improviseren; worden bewust van verschillende emoties; leven  zich in andere rollen in; werken samen en leren reflecteren op hun eigen inbreng en die van andere kinderen. Kortom zij krijgen bouwstenen aangeleverd om hun wereld beter te begrijpen en vorm te geven.

Workshop 'poppenfeest'

Poppenspeler Jan Roeland van het Theatercollectief biedt een workshop aan op locatie voor kinderen vanaf 4 jaar. In de workshop wordt met eenvoudige materialen een poppenfestijn gemaakt, waarna de kinderen samen een verhaal uitspelen in de poppenkast, maar ook ervoor!

Max aantal kinderen: 15.
Tijdstip: in overleg
Prijs: in overleg

Op maat

Het Theatercollectief organiseert op verzoek theateractiviteiten voor oa. kinderopvang, scholen en festivals voor kinderen. In overleg wordt een thema/onderwerp/kinderboek oid gekozen als inspiratiebron voor een theateractiviteit of workshop.
NB. de beschikbaarheid van spelers is beperkt en het aanbod moet ruim van tevoren gepland worden.

Max aantal kinderen: in overleg
Tijdstip: in overleg
Prijs: in overleg

Theatervoorstellingen in Theater aan de Kaai, Strijen

Theatercollectief Hoeksche Waard brengt op verzoek in een besloten voorstelling:
De familievoorstelling van 2018: Pinokkio,

De avonturen van een deugniet’

De familievoorstelling van 2019 :

‘De gelaarsde katten’

Max aantal kinderen +begeleiding in het Minitheater, ‘Theater aan de Kaai’: 60
Tijdstip: in overleg
Prijzen: in overleg:

bottom of page