top of page

Theatercollectief Hoeksche Waard speelt: ROMULUS

Een humoristische reis naar de Oudheid

 

Het ooit zo machtige Romeinse Rijk staat op instorten. De Germanen komen eraan en met hen de opmars van de spijkerbroek! Terwijl elke zichzelf respecterende Romein op zoek gaat naar de redding van zijn vaderland, is de eigenzinnige keizer Romulus vooral bezig met eten, kippen fokken en niets doen. De staatskas is leeg, de Romeinse kunst ligt plat, het leger is gedeserteerd en het Germaanse vijandelijke leger komt steeds dichterbij. Kortom, alles gaat ten onder!


Terwijl het imperium wankelt heeft Romulus andere zorgen: zijn kippen leggen nauwelijks eieren! Ondertussen biedt de rijke spijkerbroekenfabrikant Armani aan het failliete keizerrijk te redden door het een grote financiële impuls te geven. Zijn voorwaarden zijn helder: Alle Romeinen gaan ZIJN spijkerbroek dragen én hij wil de hand van dochter Rea. Daarover is echter het laatste ei nog niet gelegd.


De ministers en onderdanen van Romulus, maar ook keizerin Julia en dochter Rea, zijn enthousiast over dit plan van Armani. Keizer Romulus weigert echter hierin mee te gaan. Niemand begrijpt de desinteresse van hun keizer in het eigen imperium én de wereldpolitiek. Is dit waanzin, luiheid of berekening van Romulus? Vele Romeinen pakken hun koffers om het vasteland te verlaten. Is er nog zicht op om het keizerrijk te redden? Gaan de Romeinen ten onder? Of zorgt de gezamenlijke kippenhobby van de Germaanse vorstin Merkel en Romulus voor een oplossing?

 

‘Romulus’ is een groteske met veel humor doorspekte theatervoorstelling, waarin het publiek wordt meegenomen naar de Romeinse oudheid. Het Theatercollectief Hoeksche Waard nodigt u van harte uit deze reis mee te maken.


Regie: Jan Roeland/Lotje Kruithof - Tekstbewerking: Hans Stoutjesdijk

M.m.v. Dutch Junior Musical Academy (dans) Aart den Ouden (piano) – Gebaseerd op het oorspronkelijke toneelstuk Romulus de Grote van Friedrich Dürrenmatt
Comments


bottom of page