top of page

Op de Bodem

In een achterstandswijk van een hedendaagse grote stad staat pension "De Huiskamer". Alle bewoners zitten OP DE BODEM en zijn beland aan de rauwe zelfkant van de stad. Ieder heeft zijn eigen verhaal hoe dat zo gekomen is. Allemaal zijn ze bezig hun kop boven water te houden. Overleven moet je! Menselijke warmte en hulp is schaars. Wantrouwen, onmacht en onverschilligheid ruimschoots voor handen. De lontjes kort. De eenzaamheid groot. Hoop op een uitweg lijkt er niet te zijn.

Dan verschijnt er een nieuwe gast en met haar laten de bewoners een sprankje hoop en uitzicht toe. Mede hierdoor gebeuren er dramatische dingen in het pension. De gevolgen zijn groot….Maksim Gorki schreef OP DE BODEM in 1902. De thematiek is onverminderd van kracht in de huidige tijd. Het Theatercollectief heeft het stuk in een actueel jasje gestoken. Mis deze indrukwekkende voorstelling niet!


Is succes het moderne geluk?

Je moet het tegenwoordig goed voor mekaar hebben en vooral gelukkig worden. Iemand die geen succes heeft en er geen succes van weet te maken heet al snel een loser.

Ach, wat is geluk eigenlijk waar we zo naar op zoek zijn? Het leven blijkt vooral een riskante onderneming. De situatie kan zomaar veranderen, ten gunste…ten ongunste. Zekerheden die mensen zorgvuldig opbouwen, vallen door omstandigheden als dominostenen om. Werk kwijt, schulden, ziekte, scheiding, geweld, bedrog… Het is dan vet ploeteren om er wat van te maken!

Geluk kan zomaar tussen de vingers doorglippen en dan sta je met lege handen…alleen. Ben je dan een loser, een pechvogel …?

Wat is een mens waard als het slecht met hem gaat. Kan het jou gebeuren? Wat doe je dan. Wat doet de ander…
CAST en CREW

Mike Bloemen / Joyce Bosua / Bianca van Brummen / Chantal Jongman / Jantine Koudijzer / Eltjo Kuut / Jannie den Ouden / Marja Kap / Renée Roeland / Arco Stolk / Hans Stoutjesdijk / Tineke van Zalinge / Tamara.

regie Jan Roeland, Gerard Laurens productieleiding Tamara tekst Maksim Gorki bewerking Tineke van Zalinge muziek Jantine Koudijzer decor Martijn J. Kramp kostuum Martijn J. Kramp kap en grime Arco Bruinenberg techniek Erik van Langelaar videodecor Lex van der Schans publiciteit Mike Bloemen catering en theater Gelegenheidstheater 'De Swaensvoet' overig Jos de Jong, Marianne ter Horst, Lenie Molendijk

Comentarios


bottom of page